pondělí 19. září 2016

Mezinárodní AP zkoušky začínají při přijímacím řízení uznávat i české univerzity

Praha 16. září 2016
AP testy, uznávané při přijímacím řízení například na Cambridge, Oxford či MIT, mohou nově v letošním akademickém roce využít studenti i pro přijetí na Institut ekonomických studií FSV UK a Metropolitní univerzitu Praha. Čeští studenti, připravující se  v CTM Online kurzech, svými výsledky v AP zkouškách  patří  mezi světovou špičku.
Institut ekonomických studií FSV UK navázal na konci května 2016 spolupráci s Centrem pro talentovanou mládež. Díky této spolupráci budou moci zájemci o bakalářské studium na IES FSV UK od letošního akademického roku využít také výsledků z mezinárodně uznávaných AP testů pro přijímací řízení na obor „ekonomie a finance“ a rovněž k uznání některých povinných kurzů v bakalářském programu. Na konci srpna se jako druhá s uznáním výsledků AP testů při přijímacím řízení přidala Metropolitní univerzita Praha. S dalšími univerzitami probíhají jednání.
Přečtěte si celou tiskovou zprávu.
Do 21. září probíhají registrace studentů do CTM Online programu pro školní rok 2016-2017. Čeští studenti mohou získat stipendium ve výši 5.000 Kč z dotačního programu MŠMT "Podpora nadaných žáků ZŠ a SŠ v roce 2016".
Pro slovenské studenty poskytla stipendia nezisková organizace LEAF.
Oběma partnerům děkujeme.
Pěkný den,
Jeanne Bočková
Centrum pro talentovanou mládež