středa 16. března 2016

60 min s Petrem Svobodou: Příběh vědce, aneb cesta tam a zase zpátky

Dobrý den,
Jménem Bakala Foundation - Student Hub bychom vaše studenty rádi pozvali na přednášku, kterou pořádáme ve středu 16. března 2016 v 17:00. Doplňující informace naleznete níže nebo na http://www.bakalafoundation.org/seminare_workshop.html. Děkuji.

60 min s Petrem Svobodou: Příběh vědce, aneb cesta tam a zase zpátky
Zvažujete studium či profesní kariéru v oblasti přírodních věd? Zájímá vás, jak si stojí české vědecké prostředí v porovnání se zahraničím? Chcete se dozvědět o tom, jak vypadá život vědce a vyslechnout si zkušenosti i zážitky z vědecké kariéry? Bakala Foundation Student Hub si vás dovoluje pozvat na přednášku Doc. Mgr. Petra Svobody, PhD., vedoucího oddělení epigenetických regulací Ústavu molekulární genetiky Akademie věd České republiky. Těšíme se na vaši návštěvu!
Doc. Mgr. Petr Svoboda, PhD.
V letech 1988–1992 vystudoval Gymnázium Jana Palacha v Mělníku. Pokračoval oborem buněčná a molekulární biologie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kterou absolvoval v roce 1997. Od července 1998 do roku 2002 pokračoval postgraduálním stupněm vzdělání na filadelfské Pensylvánské univerzitě, součásti Ivy League, kde v oddělení biologie vyučoval základní kurzy biologie a bioinformatiku. V laboratoři profesora Richard M. Schultze se na pozici vědeckého asistenta zabýval RNA interferencí a reprogramováním genomu. Od roku 2007 stojí v čele oddělení epigenetických regulací Ústavu molekulární genetiky Akademie věd. Na přírodovědeckých fakultách Univerzity Karlovy a Jihočeské univerzity přednáší epigenetická témata, trendy vývojové biologie a řízení genové exprese. Dne 14. května 2014 obdržel cenu Neuron v oboru medicína za výsledky výzkumu, jež mohou posloužit k vývoji léku, který podstatně zkrátí dobu léčby některých virových nemocí, například chřipky nebo rýmy.
Bakala Foundation
Polská 54
120 00 Praha 2

Registrace: https://bfh10.eventbrite.com.

Srdečně zdraví a hezký den přeje,

Tomáš Kristlík